öppet hus

Följ oss:

Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg

Öppet hus lördagen den 26/8

Jontes fina modelljärnväg här testkörd av min son Isak. Det behöver inte vara krångligare än så här för att få en trevlig eftermiddag.

Den 26 Augusti hade vi vi öppet hus vid föreningens lokstall i Falun mellan klockan 10-16. Det var inga körningar men visning av det material som finns och guidad tur för de som var intresserade.


Grillen togs fram och fika tänkte vi servera i Cafévagnen men vädret visade sig från sin bästa sida så vi satt utomhus..


En mindre modelljärnväg byggdes upp under dagen och det var populärt. Vi borde bygga upp en  fast anläggning av GDJ (Gefle Dala Jernväg ) med alla stationer mellan Gävle och Falun som det kunde se ut i början av 1900-talet. Vi skulle kunna bygga detta efter väggen i ett av lokstallarna och sedan sätta upp tavlor på väggen med olika information om banan från den tiden.


Som vanligt så slet Persson med spåren och Torsten högg ved. Flera av våra medlemmar kom och hälsade på och all korv och hamburgare som vi köpte tog slut.


Ett riktigt trevlig evenamang som vi försöker göra om den 23 September. Då skall vi skicka ut lite bättre information till allmänheten och ev ha visningar och guidning av området.


/Trafikchefen 


Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg       Tullkammaregatan 15, 791 31 Falun          Tel:         All Rights Reserved          Copyright2017 MfGDJ

Copyright @ All Rights Reserved