elbilsträff

Följ oss:

Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg

Elbilsträffen 2018

Samtidigt som GDJ-mässan slog upp portarna för en heldag vid lokstallet i Falun så anordnades det också en elbilsträff på parkeringen utanför lokstallet.


Elbilsfantaster från mellansverige var inbjudna att komma på träffen. Eftersom det också var GDJ-mässa så välkomnades hela familjer då det fanns mycket annat att se förutom elbilar. Det är också nära till centrum i Falun för de som ville shoppa. Skulle detta inte räcka så hade Falu gruva öppet mellan kl 10:00-15:00.


För er som inte kan så mycket om elbilar så var ni välkomna att titta på våra bilar och fråga om allt som hade med elbil och elbilsladdning att göra. Det kom 22 stycken elbilar som man kunde titta på och jämföra med. Elbilsägare är kända för att vara pratglada och ivriga att förklara varför just deras elbil är bäst och varför alla borda köra elektriskt och det var trivsamt men varmt under dagen.


Falu Energi och vatten fanns på plats halva dagen för att  informera om billaddning.
Nissan Leaf Tekna 2016

Tipspromenad


Vi anordnade en enklare tipspromenad runt lokstallarna i Falun. Frågorna blev elfordonsrelaterade med priser från våra sponsorer.


Även Tipspromenaden var gratis.

Elbilar på plats vid elbilsträffen 2018


Välkomna på mässa


Bland annat följande utställare kom att finnas på plats:


- GDJ-mässan 2018

- Falu Energi och Vatten

- Citroen saxo 2001

- Nissa E-Nv200 inredd

- Tesla model x

- Tesla mdel S

- Nissan Leaf

- Ellok littra Hg

- Ellok littra D byggd 1941

mm.


Elbilen är inte någon ny uppfinning. Redan 1900 lanserade Ferdinand Porsche en hybridbil med en förbränningsmotor som drev två elmotorer som i sin tur drev framhjulen. De första elbilarna kom med andra ord redan för över 100 år sedan och var de bilar som dominerade vägarna i USA fram till runt 1915.


Källa: Elbilens historia


Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg       Tullkammaregatan 15, 791 31 Falun          Tel:         All Rights Reserved          Copyright2017 MfGDJ

Copyright @ All Rights Reserved