Nationaldagen 2018

Följ oss:

Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg

Nationaldagen onsdagen den 6/6

Öppettider Nationaldagen den 6/6 2018


Museet håller öppet klockan 10:00-16:00


Fri entré.


OBS! Ingen körning i år!

Den 6/6 2018 är det Sveriges nationaldag igen, precis som vanligt.

Förr om åren har vi kört tåg på Grycksbo denna dag.


Varför kör vi inga tåg nu för tiden?

Svaret är att vi inte har tillstånd att köra tåg sedan November 2016. Vi har inte heller tillstånd för att kunna använda spåren vid lokstallarna i Falun.


Det krävs ett säkerhetstillstånd för infrastrukturförvaltning för att kunna använda spåren. Detta skall vara klart den 1/6 2018 och det är SKÅJ som blir förvaltare för detta.

Det innebär att andra Järnvägsföretag kommer att kunna använda spåren i Falun.

Vi i MfGDJ har ingen licens och säkerhetsintyg A och B som gör att vi blir ett Järnvägsföretag så vi kan inte själva växla på våra spår med lok eller lokomotor. Vi kan däremot dra lok och vagnar med traktor eller vajerspel.


Förr hade vi ett särskilt tillstånd för järnvägsföretag som gjorde att vi kunde köra tåg. Vi har helt enkelt inte kunskapen att skaffa den nya licensen med de få personer som idag håller igång MfGDJ.


Det innebär att vi i år kommer att hålla till vid lokstallarna och visa upp allt material som finns innanför portarna i lokstallen men kommer inte att köra några tåg.


Lösningen till kommande evenemang kan bli att vi köper in körningar av andra föreningar som har Licens och säkerhetstillstånd A och B. Även detta är problematiskt då dessa ofta har egna evenemang och tillgången på personal är begränsad.


Vi jobbar på lösningar men det är svårt och tidskrävande.


/Trafikchefen 


Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg       Tullkammaregatan 15, 791 31 Falun          Tel:         All Rights Reserved          Copyright2017 MfGDJ

Copyright @ All Rights Reserved