Tågsläpp 2018

Följ oss:

Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg

Tågsläpp 2018

Service, reparationer, renoveringar. Det finns mycket man kan göra hos oss under vinterhalvåret om man är varmt klädd för ett kallt lokstall är riktigt kallt. Snart öppnas portarna.

Gamla tunnor. Skall vi gissa på 40-tal?

Gamla handhavandeböcker har vi i arkivet.

Den 29e April var det tågsläpp runt om i Sverige och så även hos oss i Falun.


Grundprincipen är att alla museiföreningar i sverige öppnar portarna denna dag för att visa vad som finns och vad som gjorts under vinteruppehållet. Öppetiderna är mellan klocka 10 - 17 och normalt sker ingen trafik denna dag. Om man söker på tågsläpp 2018 så får man en hel del träffar från de olika museiföreningar som finns så detta är en populär säsongsstart.


Vi på MfGDJ jobbar fortfarande febrilt på att få tillstånd ett infrastrukturtillstånd som gör att vi får använda spåren på området. Det börjar närma sig en  lösning men vi hann inte få allt på plats denna dag.


Plan B, om papperen inte var klara, innebar att vi bara kunde öppna portarna och visa vad vi har inne i stallbyggnaderna och vi hade endast guidade turer för de som var intresserade. Även portarna till museidelen var öppna denna dag.


Detta år så höll vi en väldigt låg profil utan reklam i tidningar och på andra forum. Endast på hemsidan och i vår Facebook-grupp hade vi informerat om detta. Detta eftersom det är svårt att planera vad vi kan göra innan alla papper är klara så att vi har tillstånd att röra oss på spåren inne på området.


Ett varmt tack till alla som beökte oss denna dag. Det kom ett trettiotal besökare som vi visade runt. Vi hade öppet mellan kl 10:00-17:00

1981-04-11 provkördes F 1200 mellan Falun - Storvik - Falun och fick agera som pålok i Granstandabacken sedan ett av RC-loken i ämneståget fått lokskada.


Källa: GDJ-Nytt nr 1 1982


Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg       Tullkammaregatan 15, 791 31 Falun          Tel:         All Rights Reserved          Copyright2017 MfGDJ

Copyright @ All Rights Reserved