Tågsläpp 2019

Följ oss:

Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg

Tågsläpp 2019

Service, reparationer, renoveringar. Det finns mycket man kan göra hos oss under vinterhalvåret om man är varmt klädd för ett kallt lokstall är riktigt kallt. Snart öppnas portarna.

Gamla tunnor. Skall vi gissa på 40-tal?

Gamla handhavandeböcker har vi i arkivet.

Den 28e April är det tågsläpp runt om i Sverige och så även hos oss i Falun.


Grundprincipen är att alla museiföreningar i sverige öppnar portarna denna dag för att visa vad som finns och vad som gjorts under vinteruppehållet. Öppetiderna är mellan klocka 10 - 17 och normalt sker ingen trafik denna dag. Om man söker på tågsläpp 2019 så får man en hel del träffar från de olika museiföreningar som finns så detta är en populär säsongsstart.


Vi på MfGDJ kommer att öppna stallportarna. Ni är välkomna att komma och titta vad vi har för något.


Vi planerar inga större aktiviteter denna helg då alla som jobbade på påskkörningarna jobbar på sina vanliga jobb denna helg. På grund av detta så blir det inte heller någon försäljning.


Smedjan kommer troligen att vara öppen.Ni är varmt välkomna mellan kl 10-17. Om det är kallt ute så ta med varme kläder då ett lokstall som inte är uppvärmt är riktigt rått och trist.1981-04-11 provkördes F 1200 mellan Falun - Storvik - Falun och fick agera som pålok i Granstandabacken sedan ett av RC-loken i ämneståget fått lokskada.


Källa: GDJ-Nytt nr 1 1982


Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg       Tullkammaregatan 15, 791 31 Falun          Tel:         All Rights Reserved          Copyright2017 MfGDJ

Copyright @ All Rights Reserved